home
producten

waar
perscontactcontact
www.dermaroller.nl Epidermis
Als de Home Dermaroller® regelmatig wordt gebruikt zal de transparantie en dikte van de epidermis verbeteren; dit is het eenvoudige antwoord voor een jeugdige huid.

Vele mensen zijn van mening dat de epidermis bestaat uit dode huidcellen. Het tegenover-gestelde is waar, voornamelijk in de laagste laag; het basale membraan, kunnen we erg vitale processen waarnemen. Om de nadruk te leggen op- en om te zien wat er gebeurt in de epidermis met een gemiddelde dikte van 0,1 mm (0,0034 inch) hieronder een illustratie.


 
Naalden (zelfs met een lengte van slechts 0,15 tot 0,20 mm) hebben een fysiologisch effect op de epidermis. Ze stimuleren de proliferatie van keratino-zyten die tot keratine omvormen dat uiteindelijk als dode cellen (schalen of sqames) genoemd, wordt geweerd. Deze celstimulering leidt op zich tot een snellere vernieuwingscyclus van de epidermis. Keratineschalen hebben minder tijd om te verouderen en worden grijs. De micronaalden leveren een extra bonus voor de epidermis: de dikte van de bovenste laag zal gemiddeld met 30% toenemen.

Onderzoek in de laboratoria heeft ook aangetoond dat zelfs kortere naalden de celcommunicatie beivloeden door elektrische signalen, voornamelijk in het basale membraan. Signalen van Transmitted Growth Factors stimuleren en versnellen de celproliferatie van o.a keratinozyten en basaalcellen.

Deze stimulering reduceert de proliferatiecyclus en verhoogt de productie van ongedifferentieerde en gedifferentieerde cellen. Dit leidt opnieuw tot een toename van de laag met 30% en meer. De keratinelaag wordt opwaarts gedrukt en vormt uiteindelijk de zogenaamde stratum corneum. Deze laatste laag van huidschilfers met een gemiddelde dikte van een 1/100 mm vormt uiteindelijk de eerste beschermingslaag van onze huid.
 
   
       
 

Dermaroller®Dermaroller®Dermaroller®